Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Aprile 22, 2024, 06:50:01 am
Pagina principală Ajutor Caută Autentificare Creează un cont
Noutăți: Sperăm ca te vei bucura folosind acest forum.  Pentru orice problemă C I T I T I help in limba engleza sau in  limba ROMANA  Dintre multiplele facilitati ale forumului, poate va sunt utile urmatoarele:

- posibilitatea de a primi NOTIFICARI automate prin mail pt. utilizatorii inregistrati in forum, in momentul in care apar topicuri/subiecte noi - se da click pe meniul "Avertizare";
- posibilitatea de a primi NOTIFICARI automate sub forma de stiri RSS (RSS-feed) - daca utilizati browser Mozilla/Firefox, aveti un "cititor" inclus(apare un patrat portocaliu cu niste linii albe in casuta in care scrieti adresa de web;)
- posibilitatea de a comunica cu membrii inregistrati prin mesageria interna (vezi meniul MESAJE PERSONALE)

Copyright & 2008 - CASJ BRASOV, toate drepturile rezervate.
Imaginile, articolele/mesajele si TOATE fisierele din prezentul site/forum sunt supuse legilor dreptului de autor. Orice reproducere este interzisa fara acordul proprietarului acestora.


Mulțumim!
Echipa CASJ Brasov

SMF reprezintă o comunitate și o modalitate de comunicare în interiorul ei. Exista diferite modalități de a comunica, cum ar fi: scrierea de mesaje în forumuri, mesaje personale, programe gem instant mesage ICQ, AIM, YM. Însă sistemul intern de mesagerie personală al SMF, accesibil tuturor utilizatorilor înregistrați, este uneori o opțiune mai potrivită decât cel de mai sus.

 1. Mesagerie personală
  1. Descriere
  2. Cum îți citești mesajele
 2. Interfața MP
  1. Scrierea unui mesaj nou sau răspunsul la un mesaj

Mesagerie personală

Descriere

Emailul este o modalitate bună de comunicare directă între utilizatori, dar în același timp are câteva impedimente în raport cu scopul forumului: trebuie să deschizi o aplicație distinctă pentru a citi și scrie mesaje, destinatarul trebuie în același fel sî deschidă propria aplicație pentru a verifica emailurile personale, mesajele vor apărea amestecate cu cele ale altor expeditori și uneori poate să treacă și o oră pentru ca un email să ajungă la un destinatar.

Ca o alternativă la email, SMF oferă o metodă mult mia rapidă și mia personală. Mesageria personală permite expedierea instantanee de mesaje. Emailul este prelucrat, trimis și expediat integral de SMF astfel încât nici expeditorul nici destinatarul nu trebuie să aibă deschise alte aplicații. Mesageria personală oferă celor doi discreția totală deoarece nu este expusă nici o adresă de email reală. Mesageria personală doar manevrează mesajele în numele celor doi.

Dacă destinatarul nu este online, mesajul personal așteaptă în căsuța personală până când acesta se autentifică, le citește și alege să le șteargă sau nu. Mesageria personală SMF este integral inclusă, în întregime privată și discretă.

Cum îți citești mesajele

Pentru a citi mesajele personale, ai nevoie să fii autentificat, apoi urmează legatura care de obicei spune ceva de genul 'Salut, [numele de utilizator], ai x mesaje, x sunt noi'.

Interfața MP

Interfața de mesaje personale, este similară în operare cu indexul de mesaje. În timp ce noi îți prezentăm interfața cu mesajele primite, cea cu mesaje trimise funționează într-un mod similar:

+  Numele Forumului
|- +  Mesaje Personale
| |- +  Mesaje primite
Mesaje
Mesaj nou

Mesaje primite
Mesaje trimise

  Data  Subiect De la
Date și ora mesajului Subiectul mesajului Un anume utilizator
Pagini: [1]
  • Unele forumuri afișează arborele de navigare în partea de sus în mod orizontal pentru a salva din spațiu.
 • Butonul principal Șterge elimină toate mesajele primite (sau trimise daca este deschisa interfața cu mesaje trimise). Precizare: casuțele de selecție si butonul de jos Șterge deasemeni îți permite să stergi mesajele selectate, cu posibilitatea de a le selecta pe toate dacă bifezi casuța de sus, selectează toate.
 • Butonul Mesaje primite basculează către casuța cu mesaje primite și se transformă în mod evident în butonul Mesaje primite.
 • Butonul Mesaj nou îți dă posibilitatea de a scrie un mesaj nou, lucru similar cu a a porni un nou subiect dar adaugă cămpurile 'Către:' și 'Copie identică:' (blind carbon copy) și opțiunea de a fi salvat în Mesaje trimise.
 • Butonul Reîncarcă verifică dacă sunt mesaje noi printr-un refresh al paginii.
 • Legăturile Data, Subiect și De la îți permit să ordonezi coloanele funcție de acești parametri (cu Data basculând între ascendent și descendent după cum indică mica săgeată).
 • Titlul principal duce la începutul mesajului, care mai târziu va coborâ în jos pe pagină.
 • Numerele paginilor duc către paginile următoare cu mesaje, dacă este cazul.

Scrierea unui mesaj nou sau răspunsul la un mesaj

Sunt mai multe metode de a scrie un mesaj personal nou, însă toate necesită sa fii autentificat:

 • Poți urmari legătura care zice ceva de genul 'Salut, [nume de utilizator], ai x mesaje, x sunt noi', apoi click pe butonul Mesaj nou în căsuța cu mesaje primite.
 • Poți face click pe un nume de utilizator, și jos vei găsi un link Trimite acestui utilizator un mesaj personal în profilul utilizatorului ecranul de sumar.
 • Poți trimite un mesaj nou direct prin click pe icoana IM autentificat/deconectat care se găsește în informațiile despre utilizator care acompaniază mesajele acestuia.
 • Poți scrie un mesaj nou direct prin click pe icoana MP autentificat/deconectat din Stare curentă în profilul personal ecranul de sumar. (Acest icon/link este de cele mai multe ori identic cu cel descris mai sus în informații despre utilizator.)
 • A răspunde la un mesaj personal este similar cu a răspunde la un subiect în forum.


Autentifică-te cu numele de utilizator, parola și precizează durata sesiunii.

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!