Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Aprile 22, 2024, 07:17:15 am
Pagina principală Ajutor Caută Autentificare Creează un cont
Noutăți: Sperăm ca te vei bucura folosind acest forum.  Pentru orice problemă C I T I T I help in limba engleza sau in  limba ROMANA  Dintre multiplele facilitati ale forumului, poate va sunt utile urmatoarele:

- posibilitatea de a primi NOTIFICARI automate prin mail pt. utilizatorii inregistrati in forum, in momentul in care apar topicuri/subiecte noi - se da click pe meniul "Avertizare";
- posibilitatea de a primi NOTIFICARI automate sub forma de stiri RSS (RSS-feed) - daca utilizati browser Mozilla/Firefox, aveti un "cititor" inclus(apare un patrat portocaliu cu niste linii albe in casuta in care scrieti adresa de web;)
- posibilitatea de a comunica cu membrii inregistrati prin mesageria interna (vezi meniul MESAJE PERSONALE)

Copyright & 2008 - CASJ BRASOV, toate drepturile rezervate.
Imaginile, articolele/mesajele si TOATE fisierele din prezentul site/forum sunt supuse legilor dreptului de autor. Orice reproducere este interzisa fara acordul proprietarului acestora.


Mulțumim!
Echipa CASJ Brasov

În timp ce SMF are înclus un motor de cautare intern foarte bun, utilizarea corectă a acestuia este cheia obținerii rezultatelor scontate!

 1. Cum începe o căutare
 2. Sintaxa
  1. Marcherii de citat (ghilimele simple sau duble sus)
 3. Simplu sau Avansat?
  1. Căutare simpla
  2. Căutare avansată

Cum începe o căutare

Presupunem că forumul SMF utilizează tema implicită (sau o derivata a acesteia), ar trebui să observi un câmp simplu Caută (alaturi de o legătură text Căutare avansată) în partea de sus a paginii de index și o opțiune Caută în meniul principal. Dacă nu, opțiunea Caută din meniul principal, ar trebui să te conducă direct la ecranul de căutare rapidă.

Sintaxa

În timp ce scrii un text (care vrei să-l regăsești) sau o combinație de caractere, poate fi util să folosești variabile sau citate pentru ca într-adevăr sa faci cautarea utilă:

Marcherii de citat (ghilimele simple sau duble sus)

în acest mod, cautarea după forum simple machines va returna oricare sau toate din cele trei cuvinte, în timp ce scris cu ghilimele duble (ex. "forum simple machines") va returna doar rezultatele care conțin întreaga frază.

Simplu sau Avansat?

Căutare simpla

Pentru a folosi căutarea simplă (dacă este ectivată de către administratori), sintaxa de bază, scrisă mai sus este tot ce trebuie să știi. Însă: această metodă caută prin întregul forum dupa oricare sau tot din ceea ce ai specificat, în toate mesajele scrise in ultimele 9999 zile (aproape 27 ani)! Așa că, pentru a avea mai mult control, poate vrei să folosești căutarea avansată.

Căutare avansată

Deși ecranul de căutare avansată poate părea inițial complicat dacă forumul are multe categorii, forumuri, subforumuri, în realitate este destul de intuitiv când este redus la componentele de bază:

+  Numele forumului
|- +  Caută
Alege parametrii de căutare
Caută după:   după utilizator:
     
 
Opțiuni: Vărsta mesajului:


Între și zile.
Ordinea de căutare:

Alege forumurile în care cauți, sau caută în toate:

Numele categoriei

 • Unele forumuri afișează arborele de navigație în partea de sus, orizontal pe o linie, pentru a salva spatiu.
 • În ciuda aparențelor, în realitate sunt trei opțiuni pentru căutare, astfel Potrivește toate cuvintele și Potrivește oricare cuvânt sunt accesibile în meniul drop-down, și "Potrivește întreaga frază" fiind accesibile așa cum este descris mai jos.
 • Implicit * în câmpul după utilizator este o variabilă care permite sa se caute în mesajele oricărui utilizator. Nota: este posibil să înlocuiești acestă variabilă cu un singur nume de utilizator, și deci să cauți doar în mesajele sale, însă nu este posibil să cauți după mesajele mai multor utilizatori, excepție făcând * care reprezintă toți utilizatorii.
 • Afișează rezultatele ca mesaje returnează întregul mesaj care conține cuvintele căutate (există și opțiunea de răspuns) în loc de o listă cu legături către mesaje, dar va avea ca rezultat mai multe pagini ceea ce poate fi important atunci când cauți într-un forum cu foarte multe mesaje după o frază foarte uzuală.
 • Vârsta mesajelor îți permite să setezi vârsta maximă și minimă a mesajelor în care se execută căutarea..
 • Alege un forum în care să cauți este o alta utilitate ce are drept scop să micșoreze căutarea, implicit este setată pe 'toate' (întregul forum, sau mai precis, toate forumurile la care ai acces să citești).
 • Butonul Caută pune întregul motor de căutare în mișcare, însă a apăsa tasta 'Enter' direct din orice câmp de căutare este de multe ori mai ușor.


Autentifică-te cu numele de utilizator, parola și precizează durata sesiunii.

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!